Like

   

Már facebookon is jelen vagyunk!

Friss topikok

Elérhetőségek

E-mail cím: nemetcegblog@yahoo.com

Cégnév: Trivale kokto kft.

Adószám: RO27811526

Cím: Trivale utca 64

Telefonszám: 0040770142467

Cégalapítási eljárás Németországban

2012.07.23. 14:41 cegalapitas

Ha céget szeretnénk alapítani, rendelkezésünk áll két lehetőség. Az egyik egy könnyebb, egyszerűbb megoldás, a másik egy nehezebb, időigényesebb megoldás.

Kezdjük mondjuk a könnyebbikkel, ami az lenne hogy megbízunk egy cégalapítással foglalkozó irodát, személyt a cégünk megalapításával. Ez azért egyszerű, mert nekünk csak annyi lesz a dolgunk, hogy egyszer egy maximum fél órára elmegyünk a közjegyzőhöz ahol aláírjuk a megfelelő papírokat, és a megbízott személy elvégzi a munka nehezebbik részét. Ez egy megközelítőleg 3 hete folyamat ami után megkapjuk a kész céget és már csak az EU-s számra kell várjunk 1-10 hetet.

A cégalapítási folyamatot nagyjából mindenki ugyan így írja le, de ha kíváncsi más véleményére is csak nézzen meg egy másik német cégalapítási folyamatról szóló cikket.

A nehezebbik verzió az hogy mi magunk járunk a dolgok után. Ehhez az szükséges hogy legkevesebb 3 hétig ki kell költözzünk Németországba és ellátogatunk a hivatalokba kérvényeket, nyilatkozatokat kell kitölteni amik után megalapíthatjuk cégünket. Ha ezt választjuk akkor el kell látogassunk a földhivatalba a székhelyünk beregisztrálása érdekében, majd ha ezzel készen vagyunk el kell menjünk egy közjegyzőhöz aláírni a szükséges dokumentumokat majd ha ez is kész a iratokkal többször el kell menni az Apeh-hez, cégbírósághoz és kereskedelmi kamarához is. Ebben az esetben jól jön ha már előre találtunk szálláshelyet, ebben segíthet önnek a HelloTourist.net. Ezek elég bonyolult és időigényes dolgok így mindenkinek merem ajánlani az első lehetőséget, hisz jobb ha hozzáértő emberek végzik el helyettünk ezeket a dolgokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetcegalapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr414673053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása