Like

   

Már facebookon is jelen vagyunk!

Friss topikok

Elérhetőségek

E-mail cím: nemetcegblog@yahoo.com

Cégnév: Trivale kokto kft.

Adószám: RO27811526

Cím: Trivale utca 64

Telefonszám: 0040770142467

Legális-e a cégátvétel?

2012.09.05. 20:48 cegalapitas

Először is szeretném tisztázni azt a dolgot, hogy mit is értünk cégátvétel alatt. Tehát, cégátvételnek számít az, amikor egy cégtulajdonos meg akar szabadulni a cégétől, mert a cégének sok az adósága vagy csak egyszerűen már terhes ez a cég számára és már nem kell neki. Ez a cégtulajdonos keres egy embert, aki átveszi a cégét, ami abból áll, hogy a nevére veszi a céget, viszont üzleti tevékenységet nem folytat vele. Az úgymond “vevő”-nek tehát nincs szüksége a cégre, sem a cégből származó profitra, csak arra a pénzösszegre, amit azért kap, amiért átveszi a csődnek ítélt céget.

            Hogy kik lehetnek a cégátvételben a vevők? Régebben magyar hajléktalanok voltak, de mostanában inkább külföldi (pl. román, ukrán, szerb, szlovák) emberek, mivel a külföldieket nehéz elérni, így felelősségre sem tudják őket vonni. Akinek felkeltette az érdeklődését a cégátvétel, itt el is kezdheti cégátvételes pályafutását Ready Made Kft Németországban hozzájuk bátran fordulhat akár mikor.

            Milyen indokok szükségesek, ahhoz hogy a cégátvételhez folyamodjanak a cégvezetők? Az első indok az, hogy a cég sok tartozással rendelkezik, így nem tudják tovább folytatni a tevékenységüket. Indok lehet még az, hogy áfacsalást követ el a cégtulajdonos, vagy gondok lehetnek a cég könyvelésével, esetleg az is indok lehet, ha a céget nem könyvelték, nem adtak le adóbevallásokat.

            Miért éri meg egy cégvezetőnek a cégátadás? Erre nagyon egyszerű a válasz. Ha a cégvezető átadja a cégét egy másik embernek (legjobb esetben külföldinek) akkor ő megszabadul a cégének problémáitól. Tegyük fel, hogy önnek van egy olyan cége melynek sok az adóssága. Ha ön átadja a cégét egy ukrán állampolgárnak, teljes egészében, akkor minden dokumentum az ukrán állampolgár nevén lesz és önnek minden gondja, megszűnhet. A hatóságok először az ukrán üzletembert fogják keresni, viszont nem fogják megtalálni, vagy ha meg is találják, akkor sem, tudnak vele semmit sem kezdeni.

            Persze a cégátadás/cégátvétel nem túl legális, viszont ki lehet vele kerülni a hatóságokat, anélkül hogy bajba kerülnénk. Cégátvétel helyet ugyan választhatunk egy sokkal legálisabb módot is, a felszámolást, bár erről majd írok egy későbbi cikkemben.

Kapcsolódó cikkek:

Itt olvasható a cégalapítási eljárás Németországban.

Mit tartalmaznak a társasági szerződések Németországban?

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetcegalapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr964757698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása