Like

   

Már facebookon is jelen vagyunk!

Friss topikok

Elérhetőségek

E-mail cím: nemetcegblog@yahoo.com

Cégnév: Trivale kokto kft.

Adószám: RO27811526

Cím: Trivale utca 64

Telefonszám: 0040770142467

Székhelymódosítás

2012.07.25. 08:00 cegalapitas

Szeretné tudni, hogy mi szükséges egy székhely módosításához? A válaszokat megtudja, ha elolvassa cikkünket.

            Ha székhelyet módosítunk, akkor módosítanunk kell az alapító okiratot is ami már cégmódosítást jelent aminek pedig van külön cégbírósági díja.

Első sorban ki kell kérnünk egy friss tulajdonlapot a földhivatalból és egy bérleti szerződésre is szükségünk lesz, ami az ingatlan tulajdonosa és a gazdasági társaság nevére szól, azaz a bérlő nevére.

A székhelymódosítás úgy a leggyorsabb és a legkönnyebb, ha a székhelyet egy adott tartományon belül hagyjuk, tehát ha a székhelyünk egy adott tartományban van, és változtatni szeretnénk, de maradunk ugyan abban a tartományban akkor a változtatást csak a cégbíróságon kell kérvényezni.

A másik lehetőség, hogy a székhelyet egy másik tartományba költöztetjük, és ez a bonyolultabb eljárás, mivel a változtatást be kell jelenteni mindkét tartományban. Tehát, ha mondjuk “X” tartományból „Y” tartományban szeretnénk költöztetni a cégünk székhelyét akkor be kell jelentsük X és Y tartományban is. Viszont ami még nehezíti a dolgunkat az az, hogy amíg X tartomány cégbírósága nem végegesíti a törlést addig Y tartományban nem regisztrálható a cégünk székhelye.

Lehetőségünk van arra is, hogy egy másik irodát nyitunk másik tartományban, ebben az esetben megmarad a régi székhely és az új úgy fog szerepelni mint egy hivatalos telephely ahol a termelés vagy az irodai munkák folynak. Ehhez a lehetőséghez csak be kell jelenteni mind a két cégbíróságon hogy a cégünknek nyílt egy új kirendeltsége is.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetcegalapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr184676099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása