Like

   

Már facebookon is jelen vagyunk!

Friss topikok

Elérhetőségek

E-mail cím: nemetcegblog@yahoo.com

Cégnév: Trivale kokto kft.

Adószám: RO27811526

Cím: Trivale utca 64

Telefonszám: 0040770142467

Németországi KFT

2012.07.25. 23:23 cegalapitas

Németországban nem létezik Korlátolt Felelősségű Társaság, azaz KFT, legalábbis ilyen formában. A németországi KFT két részre oszlik, az egyik az UG azaz Unternehmensgesellschaft a másik pedig a Gesellschaft mit beschränkter Haftung, ismertebb nevén GmbH.

            Ez a kettéoszlás ugyan azon a vállalkozási formán annak köszönhető, hogy a GmbH megalapításához egy nagyon magas törzstőke szükséges, pontosabban 25000 euró. Ezt a nagy összeget nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, ezért a német állam 2008-ban kialakította az UG-t. Egy UG-s cég megalapításához elég egy 1 eurós törzstőke, bár nem ajánlatos 1 euróval indítani, mivel a cég megalapításakor már szükségünk van több pénzre, mivel ki kell fizetni a könyvelést, a székhelyet a számlavezetési díjjat, valamint a cégbíróság is furcsának találhatja az 1 eurós törzstőkét. Az egy eurós törzstőkének nincs semmi értelme már csak azért sem, mert egy ilyen cég starból halálra van ítélve így az alaptőkét érdemes mondjuk legalább 300 euróval indítani, de ez is csak egy minimum összeg.

            Gyakorlatilag az UG és a GmbH ugyan az, csak a törzstőke külömbözik, tehát mind a kettő KFTnek számít. Ha a tulajdoson elismertséget akar a cégének, persze egy GmbHra van szüksége. Viszont ha nem fontos a presztízs és az elismertésg, akkor elég egy UG-s céget alapítani, viszont azt tudni kell róla, hogy az UGs cég alaptőkéje is el kell érje a 25 ezert eurót pár éven belül.

            A GmbHról még annyit érdemes tudni, hogy a 25000 euró nem kötelező a cég számlaszámán legyen, elég egy ügyvéd és közjegyző által hitelesített nyilatkozat, hogy a cég tulajdonosa rendelkezik a pénzzel, mivel fel kell mutassa a pénzt a közjegyzőnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetcegalapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr754678265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása