Like

   

Már facebookon is jelen vagyunk!

Friss topikok

Elérhetőségek

E-mail cím: nemetcegblog@yahoo.com

Cégnév: Trivale kokto kft.

Adószám: RO27811526

Cím: Trivale utca 64

Telefonszám: 0040770142467

A németországi közösségi adószám - Germany VAT

2012.07.26. 18:50 cegalapitas

Előző cikkeinkben már beszéltünk a közösségi adószámról vagy más néven EU-s számról, ebben a cikkünkben azonban több információt is megtudhatnak róla.

Már ezelőtt is említettük, hogy milyen sok idő kell ahhoz, hogy megkapjuk a közösségi adószámunkat, ha érdekli, hogy miért is kell annyit várni, csak olvassa el cikkünket.

Mindenki szeretné hamar megkapni a közösségi adószámát az újonnan alakult cégére, viszont ez sok esetben elég sok ideig eltart, mert az APEH általában késlelteti ezt. Mindenki kíváncsi arra, hogy miért jó az a német államnak, ha késlelteti egy vállalat beindulását. A német állam nem akar ezzel rosszat, csak meg akarja nehezíteni a tisztességtelen cégtulajdonosok dolgát, mivel az utóbbi időben egyre több az adócsalás így nincs más választásuk ezek kiszűrésére. És nézzük, milyen árakkal dolgozik egy németországi bejegyzésre szakosodott iroda, amelyik a VAT regisztraciot is megcsinálja.

Az időhúzást csak azért vezették be, hogy ezalatt az idő alatt megpróbálják leellenőrizni a cégtulajdonosokat, utánanéznek államközi hivatalokban, internetes adatbankokban hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az illető nem követett el a múltban semmiféle adócsalást. Ha utánanéztek és megbizonyosodtak arról hogy nincs nyoma adócsalásnak akkor kiadják ezt az EU-s számot de még akkor sem bizonyosodhatnak meg arról hogy ez az illető nem fog adócsalást elkövetni a jövőben.

Ezeknek a dolgoknak köszönhető, hogy az UG-s cégeknél akár 12 hétbe is kerülhet egy EU-s szám megszerzése, viszont a GmbH-s cégek esetében a 25000 dollár már elég ahhoz, hogy elterelje a figyelmet az adócsalásról és hamarabb megkapják a közösségi adószámot, viszont ez sem bizonyítja azt, hogy a tulajdonos nem fog adócsalást elkövetni.

Kapcsolódó cikkek:

Tudjon meg többet a Német székhelyekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetcegalapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr574680046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása