Like

   

Már facebookon is jelen vagyunk!

Friss topikok

Elérhetőségek

E-mail cím: nemetcegblog@yahoo.com

Cégnév: Trivale kokto kft.

Adószám: RO27811526

Cím: Trivale utca 64

Telefonszám: 0040770142467

Németországi részvénytársaság

2012.07.26. 20:32 cegalapitas

Ha esetleg azon gondolkodik hogy venne egy céget akkor itt találhat eladó német GmbH és UG-t.

A németországi Rt. azaz részvénytársaság német neve Aktiengesellschaft azaz Ag.  A részvénytársaság és a Kft. között az a különbség, hogy míg az UG és GmbH esetében elég 1 euró illetve 25 ezer euró, az Ag esetében minimálisan 50. ezer euró alaptőke szükséges, valamint az, hogy a GmbH esetében a 25 ezer eurót nem szükséges befizetni, az Ag esetében az 50 ezer euró befizetése kötelező a cégjegyzésbe való bejegyzéshez.

            A részvénytársaságnak van egy jellegzetes felépítése, mégpedig szükség van egy igazgatóságra, egy felügyelő bizottságra és egy közgyűlésre.

            Ezek szempontjából a részvénytársaság fenntartása is elég költséges, hiszen a felügyelő bizottság legkevesebb 3 tagból állhat, akik jogosultak rendszeres juttatásokra. A felügyelő bizottság bár nem szólhat bele a cég vezetésébe, és nem képviselheti a céget, mégis ellenőrizheti azt és az ellenőrzésben ki is merül az ők feladatkörük.

Németországi részvénytársaság alapításáról bővebben.

            Az igazgatóság jogosult az üzletvezetésre és a társaság képviseletére. Ez a bizottság, vagy szerv akár egyszemélyes is lehet, ha a céget egy személy alapítja, ám így az összes részvényre ő jogosult.

            A részvénytársaság fenntartása és működtetése jóval körülményesebb, nehezebb mint más társasági formáké, ennek oka hogy a döntéshozatal is a részvényjog formalizált előírásait követi, valamint kötelező a közgyűlés megtartása és nagyon sok a jogszabály ezen a társasági formán.

Kapcsolódó cikkek:

Németországi KFT alapítása.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetcegalapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr914680267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása