Like

   

Már facebookon is jelen vagyunk!

Friss topikok

Elérhetőségek

E-mail cím: nemetcegblog@yahoo.com

Cégnév: Trivale kokto kft.

Adószám: RO27811526

Cím: Trivale utca 64

Telefonszám: 0040770142467

Társasági szerződések Németországban

2012.07.21. 20:28 cegalapitas

A mai világban, ha egy céget szeretnénk alapítani már elég ha megbízunk egy ezzel foglalkozó vállalatot, akik mindent elintéznek helyettünk A-tól Z-ig. Ugyanakkor nem kell azt hinni, hogy ilyen könnyű a cégalapítás folyamata.

Első sorban szükségünk van egy társasági szerződésre mely tartalmazza a cégünk adatait, mint például a cég székhelyének a címe, ügyvezető(k) és tulajdoso(ok) személyes adatai, valamit itt kell meghatározni, hogy kinek hány százaléka van a cégből és hogy ki mennyit kap a cég nyereségéből, profitjából, illetve le kell szögezni a könyvvizsgálat módját és az éves taggyűlések szabályzatát is. A felsorolt dolgok nagyon fontosak, viszont van egy dolog ami ezeknél is fontosabb, mégpedig a tevékenységi körök meghatározása (TEÁOR kódoknak is nevezik őket), több tevékenységet is meg kell jelölni. A tevékenységi körök két részre oszthatók, az egyik a fő tevékenység, mely a bevétel legalább 50%-át kell alkossa különben a későbbiekben gondunk lehet az adóhivatallal. A másik része a tevékenységeknek az altevékenységek, melyek azért hasznosak, mert ha a későbbiekben mással szeretnénk foglalkozni akkor nem lesz szükségünk a társasági szerződés módosítására, csak be kell jelenteni az úgynevezett ”Finanzamtnál”, hogy egy adott dátumtól más tevékenységekkel fogunk foglalkozni.

Egy másik fontos dolog, hogy ha a változik a székhely vagy egy ügyvezető akkor kötelezően meg kell változtatni az alapító okiratot is, valamint ezeket be kell jelenteni a cégbíróságon. Ez a folyamat két hetet vehet igénybe, de nem okoz semmiféle gondot.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetcegalapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr624670068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása