Like

   

Már facebookon is jelen vagyunk!

Friss topikok

Elérhetőségek

E-mail cím: nemetcegblog@yahoo.com

Cégnév: Trivale kokto kft.

Adószám: RO27811526

Cím: Trivale utca 64

Telefonszám: 0040770142467

A német cégalapítás költségei

2012.08.16. 15:00 cegalapitas

A mai világban már rengeteg olyan iroda létezik, amelyik németországi vagy egyéb országbeli cégek megalapítását vállalja. Ilyen irodák vannak Magyarországon és szinte az egész világon is, épp ezért érdemes az iroda megválasztásakor körülnézni és jól választani, hisz vannak az irodák között olyanok, akik nem viszik végig a cégalapítás folyamatát. Ez nem feltétlenül áll abból, hogy megalapítják-e a céget vagy sem, hanem csak kihagynak különböző fontos szolgáltatásokat (például a közösségi adószám kikérése vagy a bankszámlanyitás), illetve vannak olyan irodák is amelyek csak díj ellenében biztosítják ezeket a szolgáltatásokat. Tegyük fel, hogy egy iroda kihagyja a bankszámlanyitást, esetleg az EU-s szám (közösségi adószám) kiváltását, ezekben, az esetben nem sokat érünk cégünkkel mivel, EU-s szám nélkül nem lehet áfa-mentesen számlázni más állam felé.

            Ha a választott iroda nem vállalja, vagy csak különdíj ellenében vállalja az EU-s szám kiváltását, esetleg a bankszámla megnyitását, akkor ezekre elég borsos árakat fizethetünk. Például egy EU-s szám 300 és 500 euró közötti árban kapható meg, egy bankszámla pedig még 200 és 300 euró közötti árban forog. Ezen okokból kell az iroda megbízása előtt megbizonyosodni arról, hogy minden benne van-e az árban, mivel vannak olyan irodák akik olcsónak tűnnek viszont ezeket a szolgáltatásokat nem biztosítják, illetve vannak olyanok akik kicsit drágábbak viszont vállalják a bankszámlanyitást és az EU-s szám beszerzését is.

            Amiért a cégnek külön kell még fizetnie az a székhelyszolgáltatás (ez havi 50 és 120 euró között mozog) és a könyvelő melynek díja általában 80 eurótól indul, viszont ez függ a munka mennyiségétől is.

            Ezen az oldalon más szemszögéből is megtekintheti a cégalapítás költségeit.

            Végül itt vannak az irodák által felszámított általános árak. Egy GmbH esetén 1800 és 3000 euró közötti összegeket kérhetnek el, UG társasági forma megalapításáért 1000 és 1800 eurót kérhetnek el az irodák, ezekben az árakban általában benne van a cégbírósági illetékek befizetése valamint ügyvéd és közjegyző díja is.

Kapcsolódó cikkek:

Plusz díjba kerülhet a székhelymódosítás.

Cégalapítás Németországban, a Fővárosban, tudjon meg többet.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetcegalapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr744715865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása