Like

   

Már facebookon is jelen vagyunk!

Friss topikok

Elérhetőségek

E-mail cím: nemetcegblog@yahoo.com

Cégnév: Trivale kokto kft.

Adószám: RO27811526

Cím: Trivale utca 64

Telefonszám: 0040770142467

Cégalapítás Németországban – Feltételek

2013.02.16. 13:00 cegalapitas

Kedvező áron kínálja cégalapítási szolgáltatásait és Ready Made kész cégeit a Daa Deutschland berlini iroda, melynek árajánlatát ide kattintva tekinthetik meg az érdeklődők. Természetesen ez az iroda végzi a legkedvezőbb feltételekkel a cégalapítást, mivel Ingyenes EU-s Adószám regisztrációt és Bankszámlanyítást nyújtanak ügyfeleiknek, és már EU-s Adószámmal rendelkező cégeket is kínálnak megvételre Garancialevéllel.

            Mint mindennek, a német cégalapításnak is vannak feltételei. Az első és talán egyik legfontosabb feltétel az, hogy ismerjük a cégalapítás létrejöttének feltételeit. Hisz ha ismerjük, ezeket már jóval könnyebben vágunk neki ennek a bonyolult műveletnek, azaz a cégalapításnak.

            Kezdjük az egyéni munkavállalással. Ebbe beletartoznak a kereskedők, építészek, programozók, stb. Akik szeretnének egyéni munkavállalóként dolgozni Németországban, azoknak fontos, hogy csak egyéni, önálló munkavégzést folytathatnak. Egy egyéni munkavállaláshoz rengeteg okmány és igazolás szükséges, melyekről információkat a különböző hatóságoknál kaphatnak. Ahhoz hogy megkapja az egyéni munkavállalói engedélyét minden iratot pontosan, nagy figyelemmel kell kitöltenie, hisz a legkisebb hiba a kérvényének visszautasításához vezethet, ennek következménye pedig az, hogy a kérelmező nem kezdheti el a tevékenységét, valamint az országból is kiutasíthatják, így megnehezítve a következő kérvény benyújtását. Ha minden adatot pontosan kitöltöttünk, akkor is számolni kell azzal, hogy az engedélyekre akár hónapokat is kell várni, azonban ha ön biztosra akar menni a fentebbi linkre kattintva segítséget kaphat.

            GmbH esetében egy jogi személy lehetőségei szinte korlátlanok. A legfontosabb eldönteni egy GmbH esetében, hogy milyen jogi formában kívánjuk végezni a cégünk tevékenységeit. Ebben segítségünkre lehetnek a magyarországi gazdasági törvények, mivel majdnem megegyezik a németországival, viszont sok dolog van, amivel különböznek. A kérelemhez be kell szerezni útleveleket, adójogi okmányokat, valamint egy jól átgondolt üzleti vagy marketing tervet is készíteni, mivel ezt a hatóságok alaposan átnézik, és ha úgy látják, hogy nem megfelelő akkor elutasítják kérelmét. Egy német GmbHval lehet kereskedni, autót vásárolni, autót finanszírozni. Rengeteg költség leírható egy ilyen cég esetén. Ha GmbH-t szeretni, akkor ismét figyelmébe szeretném ajánlani a fent említett oldalt, mivel velük biztosra mehet a cégalapítás folyamatában.

Kapcsolódó cikkek:

A feltételek mellet jó ha ismerjük a német cégalapítás költségeit.

Hol érdemes céget alapítani? Azaz cégalapítás Németországban, a Fővárosban.

 

Cégalapítás Romániában

2013.02.02. 14:52 cegalapitas

A cikk címe már magában elárulja, hogy miről fog szólni ez a cikkem. Sokan gondolkodnak rajta, hogy Romániában alapítsanak céget, ugyan úgy magyarországiak, mint más országbeliek ezért gondoltam leírok önöknek pár hasznos információt a Román cégalapításról. Most megtudhatja röviden, hogy milyen dokumentumok szükségesek illetve, hogy hol érdemesebb céget alapítani.

 

            Szükséges dokumentumok

            Talán sokan hiszik azt, hogy egy román cégalapításhoz rengeteg irat szükséges, viszont ez pont, hogy nincs így, hisz mindössze 2 dokumentum szükséges egy román cég megalapításához, akkor, ha egy román cégalapítással foglalkozó irodát bíz meg. Ez a két irat pedig nem más, mint a személyi igazolvány és a lakcímkártya, ami még fontos, hogy ezeket akár e-mailben is elküldheti az irodának. A személyi igazolványnál oda kell figyelni, hogy a cégalapítástól számított 6 hónapon belül nem szabad lejárjon. Ha cég alapítását tervezi Erdélyben, Romániában, látogasson el ide, hisz ők mindenben segíteni tudnak önnek, és az oldalon sok hasznos információt is megtalálhat.

 

            Hol érdemes Románia területén céget alapítani?

            Akárhol alapíthat céget Románia területén, viszont ha egy jól működő céget akar alapítani, akkor ajánlom figyelmébe Nagyváradot. Több tényező is Nagyvárad mellett szól. Az egyik hogy határ menti város, így Magyarországhoz is közelebb van, tehát akármikor gyorsan el lehet érni, illetve egy másik fontos tényező, hogy rengeteg turista, külföldi üzletember és vállalkozó jár ebben a városban és ez csak növekedni fog a nemzetközi repülőtér megnyitásával.

            Egy másik várost is ajánlok figyelmükbe, mégpedig Aradot, mely szintén egy határ menti város valamint, a közelben van egy nemzetközi repülőtér is.

 

Remélem, hogy sok embernek tudtam segíteni ezekkel az információkat. Sok sikert kívánok a Román cégalapításhoz!

Kapcsolódó cikkek:

A számlanyitásról egy-két szó, azaz külföldi számlanyitás.

Nem Németország vagy Románia? Akkor Cégalapítás Lengyelországban

Cégalapítás Németországban, a Fővárosban

2012.12.18. 20:43 cegalapitas

Cég alapítása Berlinben

            Ebben a cikkemben erről a megbízható német, berlini cégalapítós szolgáltatóról fogok írni önöknek.

           Már elég hosszú ideje nem jelentkeztem új cikkel, viszont most találtam egy olyan témát, ami mindenki számára hasznos lehet. Előző cikkeimben sokat írtam arról, hogy hogyan lehetne a lehető legjobban és legkönnyebben megalapítani cégünket. Írtam pár szót azokról az irodákról, akik cégeket alapítani, és azt is, hogy milyen kell, legyen egy ilyen iroda. Most jött el az az idő, mikor végre sikerült találjak egy olyan irodát, amelyik minden céget alapítani vágyó ember számára tökéletes lehet. 

            Talán vannak olyan új látogatók, akik nem olvasták el az összes cikkemet, ezért újra le fogom írni azt, hogy mire kell figyelni, ha egy cégalapítós szolgáltatót keresünk. Az első egyik legfontosabb szolgáltatás a könyvelés és a székhelyszolgáltatás. Ha egy iroda szolgáltatásaiban nincs benne ez a két dolog, akkor jobb, ha igénybe sem vesszük a szolgáltatásaikat, mert saját magunktól akár hetekbe is kerülhet egy megfelelő székhely és könyvelő felkutatása. A fent említett cégalapítós iroda biztosít önöknek megbízható könyvelőt és székhelyszolgáltatást akár Berlinben is. Egy másik fontos dolog a bankszámlanyitás, hisz sok iroda plusz díjakat számol fel egy bankszámlanyitásért. Ez az iroda ingyenes bankszámlanyitást nyújt ügyfeleinek. Amiről nem szabad megfeledkezni az az, hogy hányszor szükséges kiutaznunk a helyszínre a cégalapítási folyamatban. Vannak olyan irodák, amelyek szolgáltatását választva több napig, vagy többszöri alkalommal kell a helyszínen, tartózkodjunk. Fontos még figyelni arra, hogy az iroda szolgáltatásai közzé tartozik a közösségi (EU-s) adószám igénylése (vagy külön kell-e fizetni érte?), valamint arra hogy mennyi időn belül készül el cégünk, mert hiába bízunk meg egy irodát, ha csak hónapok után tudják megalapítani cégünket.

            Milyen szolgáltatásokat nyújt még ez az iroda?

Ez az iroda biztosítja önnek a székhelyszolgáltatás, könyvelés és bankszámlanyitás mellett, ingyen az EU-s adószám igénylését, illetve ha őket választja önnek mindössze 1 alkalommal, kell, kiutazzon Németország területére. Az említett irodával ön választhat a következő cégformák közül: GmbH-t, UG, AG, Gbr, Gewerbe. Ha felkeltette érdeklődését ez az iroda, akkor a következő linkre kattintva megnézheti elérhetőségeiket Német GmbH részletek itt! Illetve ami még fontos, hogy ez az iroda nem csak cégalapításokkal foglalkozik, hanem cégek vásárlásával és eladásával is. Általuk önnek gyorsabban lehet egy kész cége és nem is olyan nagy árakért. Náluk vehet egy UG-t fél évnyi székhely díjjal akár 4000 euróért, illetve 5000 euróért már egy GmbHt is, szintén fél éves székhelydíjjal, valamint átírási költségekkel együtt. Ha megbízható, kedves emberekkel akar együtt dolgozni, csak válassza őket.

            Sok időmbe került találni egy ilyen irodát, bátran tudom ajánlani mindenkinek, aki cégalapításon gondolkodik.

Akit pedig a németországi munka érdekel, kattintson az előző linkre.

 

Kapcsolódó cikkek:

Németországi KFT alapítása előtt olvassa el ezt a cikkünket is.

Vagy Németországi részvénytársaság alapítása előtt ezt a cikkünket ajánljuk

Cégalapítás Lengyelországban

2012.10.02. 17:51 cegalapitas

Irodánkat megbízhatja lengyelországi cégalapítással, Eu-s adószámát kiváltjuk, bankszámlát nyitunk KFT-jének, és székhelyszolgáltatással is ügyfeleink rendelkezésére állunk. Hívjon a 004-0729667567 telefonszámon, vagy írjon e-mailt: info@eumedjob.eu

 A lengyel KFT-t kb 1-2 hét alatt jegyzi be a cégbíróság, ezt követően további 1-2 hét, amíg Közösségi Adószámot kap. Önnek Wroclaw városába kell leutaznia egyszer, hogy aláírja a lengyel cégalapítás megvalósításához szükséges okmányokat.Az alapítás elindításához küldje el nekünk személyigazolványa és lakcímkártyája másolatát, adja meg a tevékenységi köröket, valamint válasszon pár cégnevet.

 

Bár blogunk fő témája a német cégalapítás, ez nem jelenti azt, hogy a német cégalapításos információkon kívül nem lehet más a blogon, tehát a változatosság kedvéért írtam egy cikket a lengyelországi cégalapításról is.

            Először is kezdeném a lengyel cégformákkal. Az első és legkedveltebb cégforma a KFT ( azaz lengyelországban sp.zo.o) ez a cégforma megfelel akár nemzetközi ügyletek lebonyolítására is, a második pedig az Rt. bár ezt csak nagyon ritkán szoktak alapítani, mivel ennek a cégformának az ára a Kft. tízszerese. Ha már leírtam azt, hogy nagyjából mennyibe kerül egy Rt. megalapítása, most leírom azt is, hogy mennyi egy Kft. megalapítása. Tehát, a kft. alaptőkéje 1300 euró, ami már a cégalapítás pillanatában a számlán kell legyen, ebből következik hogy az rt. alaptőkéje 13000 euró. Egy magát német nyelven hirdető szolgáltató ajánlatai itt, Polen, Auf Deutsch.

            Mikor érdemes Lengyelországban céget alapítani?

Erre a kérdésre a válasz lehetne az is, hogy mindig, viszont a legjobb helyzet az amikor az únió tagállamain belül szeretnénk ÁFA mentesen számlázni, hisz a tagállamok egymás közt nem fizetnek ÁFÁ-t a számlázásra, persze ez nem zárja ki azt sem hogy más ügyletekre használjuk a lengyelországi cégünket.

            Így zárásképpen pedig ajánlok önöknek egy megbízható irodát amely lengyel cégalapításokkal foglalkozik, és minden szükséges szolgáltatást biztosítanak a cégalapítási folyamatra, tehát a cégalapítás megvalósítása Varsóban, Lengyelországban ezzel az irodával a legbiztonságosabb.


Hamarosan új érdekes információkkal jelentkezem!

Kapcsolódó cikkek:

Érdemes a könyvelésről is többet megtudni.

Legális-e a cégátvétel?

2012.09.05. 20:48 cegalapitas

Először is szeretném tisztázni azt a dolgot, hogy mit is értünk cégátvétel alatt. Tehát, cégátvételnek számít az, amikor egy cégtulajdonos meg akar szabadulni a cégétől, mert a cégének sok az adósága vagy csak egyszerűen már terhes ez a cég számára és már nem kell neki. Ez a cégtulajdonos keres egy embert, aki átveszi a cégét, ami abból áll, hogy a nevére veszi a céget, viszont üzleti tevékenységet nem folytat vele. Az úgymond “vevő”-nek tehát nincs szüksége a cégre, sem a cégből származó profitra, csak arra a pénzösszegre, amit azért kap, amiért átveszi a csődnek ítélt céget.

            Hogy kik lehetnek a cégátvételben a vevők? Régebben magyar hajléktalanok voltak, de mostanában inkább külföldi (pl. román, ukrán, szerb, szlovák) emberek, mivel a külföldieket nehéz elérni, így felelősségre sem tudják őket vonni. Akinek felkeltette az érdeklődését a cégátvétel, itt el is kezdheti cégátvételes pályafutását Ready Made Kft Németországban hozzájuk bátran fordulhat akár mikor.

            Milyen indokok szükségesek, ahhoz hogy a cégátvételhez folyamodjanak a cégvezetők? Az első indok az, hogy a cég sok tartozással rendelkezik, így nem tudják tovább folytatni a tevékenységüket. Indok lehet még az, hogy áfacsalást követ el a cégtulajdonos, vagy gondok lehetnek a cég könyvelésével, esetleg az is indok lehet, ha a céget nem könyvelték, nem adtak le adóbevallásokat.

            Miért éri meg egy cégvezetőnek a cégátadás? Erre nagyon egyszerű a válasz. Ha a cégvezető átadja a cégét egy másik embernek (legjobb esetben külföldinek) akkor ő megszabadul a cégének problémáitól. Tegyük fel, hogy önnek van egy olyan cége melynek sok az adóssága. Ha ön átadja a cégét egy ukrán állampolgárnak, teljes egészében, akkor minden dokumentum az ukrán állampolgár nevén lesz és önnek minden gondja, megszűnhet. A hatóságok először az ukrán üzletembert fogják keresni, viszont nem fogják megtalálni, vagy ha meg is találják, akkor sem, tudnak vele semmit sem kezdeni.

            Persze a cégátadás/cégátvétel nem túl legális, viszont ki lehet vele kerülni a hatóságokat, anélkül hogy bajba kerülnénk. Cégátvétel helyet ugyan választhatunk egy sokkal legálisabb módot is, a felszámolást, bár erről majd írok egy későbbi cikkemben.

Kapcsolódó cikkek:

Itt olvasható a cégalapítási eljárás Németországban.

Mit tartalmaznak a társasági szerződések Németországban?

A német cégalapítás költségei

2012.08.16. 15:00 cegalapitas

A mai világban már rengeteg olyan iroda létezik, amelyik németországi vagy egyéb országbeli cégek megalapítását vállalja. Ilyen irodák vannak Magyarországon és szinte az egész világon is, épp ezért érdemes az iroda megválasztásakor körülnézni és jól választani, hisz vannak az irodák között olyanok, akik nem viszik végig a cégalapítás folyamatát. Ez nem feltétlenül áll abból, hogy megalapítják-e a céget vagy sem, hanem csak kihagynak különböző fontos szolgáltatásokat (például a közösségi adószám kikérése vagy a bankszámlanyitás), illetve vannak olyan irodák is amelyek csak díj ellenében biztosítják ezeket a szolgáltatásokat. Tegyük fel, hogy egy iroda kihagyja a bankszámlanyitást, esetleg az EU-s szám (közösségi adószám) kiváltását, ezekben, az esetben nem sokat érünk cégünkkel mivel, EU-s szám nélkül nem lehet áfa-mentesen számlázni más állam felé.

            Ha a választott iroda nem vállalja, vagy csak különdíj ellenében vállalja az EU-s szám kiváltását, esetleg a bankszámla megnyitását, akkor ezekre elég borsos árakat fizethetünk. Például egy EU-s szám 300 és 500 euró közötti árban kapható meg, egy bankszámla pedig még 200 és 300 euró közötti árban forog. Ezen okokból kell az iroda megbízása előtt megbizonyosodni arról, hogy minden benne van-e az árban, mivel vannak olyan irodák akik olcsónak tűnnek viszont ezeket a szolgáltatásokat nem biztosítják, illetve vannak olyanok akik kicsit drágábbak viszont vállalják a bankszámlanyitást és az EU-s szám beszerzését is.

            Amiért a cégnek külön kell még fizetnie az a székhelyszolgáltatás (ez havi 50 és 120 euró között mozog) és a könyvelő melynek díja általában 80 eurótól indul, viszont ez függ a munka mennyiségétől is.

            Ezen az oldalon más szemszögéből is megtekintheti a cégalapítás költségeit.

            Végül itt vannak az irodák által felszámított általános árak. Egy GmbH esetén 1800 és 3000 euró közötti összegeket kérhetnek el, UG társasági forma megalapításáért 1000 és 1800 eurót kérhetnek el az irodák, ezekben az árakban általában benne van a cégbírósági illetékek befizetése valamint ügyvéd és közjegyző díja is.

Kapcsolódó cikkek:

Plusz díjba kerülhet a székhelymódosítás.

Cégalapítás Németországban, a Fővárosban, tudjon meg többet.

Németországi részvénytársaság

2012.07.26. 20:32 cegalapitas

Ha esetleg azon gondolkodik hogy venne egy céget akkor itt találhat eladó német GmbH és UG-t.

A németországi Rt. azaz részvénytársaság német neve Aktiengesellschaft azaz Ag.  A részvénytársaság és a Kft. között az a különbség, hogy míg az UG és GmbH esetében elég 1 euró illetve 25 ezer euró, az Ag esetében minimálisan 50. ezer euró alaptőke szükséges, valamint az, hogy a GmbH esetében a 25 ezer eurót nem szükséges befizetni, az Ag esetében az 50 ezer euró befizetése kötelező a cégjegyzésbe való bejegyzéshez.

            A részvénytársaságnak van egy jellegzetes felépítése, mégpedig szükség van egy igazgatóságra, egy felügyelő bizottságra és egy közgyűlésre.

            Ezek szempontjából a részvénytársaság fenntartása is elég költséges, hiszen a felügyelő bizottság legkevesebb 3 tagból állhat, akik jogosultak rendszeres juttatásokra. A felügyelő bizottság bár nem szólhat bele a cég vezetésébe, és nem képviselheti a céget, mégis ellenőrizheti azt és az ellenőrzésben ki is merül az ők feladatkörük.

Németországi részvénytársaság alapításáról bővebben.

            Az igazgatóság jogosult az üzletvezetésre és a társaság képviseletére. Ez a bizottság, vagy szerv akár egyszemélyes is lehet, ha a céget egy személy alapítja, ám így az összes részvényre ő jogosult.

            A részvénytársaság fenntartása és működtetése jóval körülményesebb, nehezebb mint más társasági formáké, ennek oka hogy a döntéshozatal is a részvényjog formalizált előírásait követi, valamint kötelező a közgyűlés megtartása és nagyon sok a jogszabály ezen a társasági formán.

Kapcsolódó cikkek:

Németországi KFT alapítása.

A németországi közösségi adószám - Germany VAT

2012.07.26. 18:50 cegalapitas

Előző cikkeinkben már beszéltünk a közösségi adószámról vagy más néven EU-s számról, ebben a cikkünkben azonban több információt is megtudhatnak róla.

Már ezelőtt is említettük, hogy milyen sok idő kell ahhoz, hogy megkapjuk a közösségi adószámunkat, ha érdekli, hogy miért is kell annyit várni, csak olvassa el cikkünket.

Mindenki szeretné hamar megkapni a közösségi adószámát az újonnan alakult cégére, viszont ez sok esetben elég sok ideig eltart, mert az APEH általában késlelteti ezt. Mindenki kíváncsi arra, hogy miért jó az a német államnak, ha késlelteti egy vállalat beindulását. A német állam nem akar ezzel rosszat, csak meg akarja nehezíteni a tisztességtelen cégtulajdonosok dolgát, mivel az utóbbi időben egyre több az adócsalás így nincs más választásuk ezek kiszűrésére. És nézzük, milyen árakkal dolgozik egy németországi bejegyzésre szakosodott iroda, amelyik a VAT regisztraciot is megcsinálja.

Az időhúzást csak azért vezették be, hogy ezalatt az idő alatt megpróbálják leellenőrizni a cégtulajdonosokat, utánanéznek államközi hivatalokban, internetes adatbankokban hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az illető nem követett el a múltban semmiféle adócsalást. Ha utánanéztek és megbizonyosodtak arról hogy nincs nyoma adócsalásnak akkor kiadják ezt az EU-s számot de még akkor sem bizonyosodhatnak meg arról hogy ez az illető nem fog adócsalást elkövetni a jövőben.

Ezeknek a dolgoknak köszönhető, hogy az UG-s cégeknél akár 12 hétbe is kerülhet egy EU-s szám megszerzése, viszont a GmbH-s cégek esetében a 25000 dollár már elég ahhoz, hogy elterelje a figyelmet az adócsalásról és hamarabb megkapják a közösségi adószámot, viszont ez sem bizonyítja azt, hogy a tulajdonos nem fog adócsalást elkövetni.

Kapcsolódó cikkek:

Tudjon meg többet a Német székhelyekről.

Külföldi számlanyitás

2012.07.26. 16:50 cegalapitas

Németországban van vállalata és szeretne nyitni egy folyószámlát egy másik országban? Ha a válasza igen, akkor most megtudhatja, hogy milyen iratok szükségesek egy ilyen számlanyitáshoz.

A számlanyitáshoz szükséges dokumentumok meg kell legyenek eredeti példányban illetve egy lefordított példányra is szükség van arra a nyelvre amely hivatalos a számlanyitó országban. Ami megnehezíti kicsit a dolgunk, az hogy vannak bankok akik megkövetelik, hogy állami fordítóval kell az iratokat lefordíttatni, vannak akik csak azt szabják meg, hogy az országon belül kell fordítani és a legjobb eset ha a bank megengedi, hogy az alapító országban történő fordítást is elfogadják. Ha ön teljesíti a lentebb levő dolgokat akkor megnyugodhat, hisz gond nélkül nyithat folyószámlát vállalatának bárhol a világon.

És egy kis érdekesség a németországi bankokról.

            Első sorban szükség van egy cégbejegyzési bizonylatra, egy 30 napnál frissebb cégkivonatra, egy apeh által kibocsátott illetőségi igazolásra, ami igazolja, hogy a cég abban az országban adózik, és végül egy számlaszerződésre egy német bankkal és egyes esetekben, egy igazolást a német banktól amit a külföldi számlanyitásra adnak ki és igazolja, hogy a cég abban a bankban aktív, illetve leírja a cég adatait és azt hogy mióta vezeti az adott banknál a folyószámlát.

Ilyenkor nem árt, ha megbíz egy németül jól beszélő embert, hogy fordítsa le önnek a dolgokat. Van német tolmács Budapesten vagy ha nem tolmácsot szeretne, akkor a német fordítást tudjuk ajánlani.

Kapcsolódó cikkek:

Még több információ, Bankszámlanyitás vállalatoknak.

Bankszámlanyitás vállalatoknak

2012.07.26. 01:27 cegalapitas

A németországi cégtulajdonosok mindegyikének szüksége van egy Németország területén létrehozott bankszámlára. A cégünk alapításakor szükség van egy alaptőkére, vagyis inkább egy törtzstőke számráa, amiről már előző cikkünkben is írtunk. Ez a törzstőke 1 és 50 ezer euró között mozog. Mint tudjuk egy eurós alaptőke az UG-s cégeknél lehetséges, de ha egy euróval indítunk akkor negatív hatással lehet a cégünk megalapítására már a folyószámla indításakor is. A németországi bankok sok esetben visszautasítják a folyószámla nyitását azért mert az ügyfél nem német állampolgár, vagy akár azért is mert csak 1 dollárral akarják elindítani a céget. Az törzstőke egy olyan pénzmennyiség kell legyen amit a cég elindítása után is akármikor használhatunk. Ha sikerül megnyitnunk ezt a bizonyos törzstőke számlát akkor a cégünk bejegyzése után a bankunk ezt átalakítja élő folyószámláva ami abban nyílvánul meg, hogy kapunk egy bankkártyát és lehetőségünk van interneten keresztül is vezérelni bankszámlánkat, tudunk utalásokat végrehajtani interneten keresztül bárhol és bármikor, ezt internet bankingnak nevezik.